10 dkg hladké mouky, 4 bílky, 10 dkg cukru moučky, 20 dkg ořechů (neloupané, celé – vyzkoušeno s mandlemi či vlašskými ořechy), špetka soli.
Všechny suroviny smícháme dohromady (ořechy necháme vcelku, bílky nešleháme). Dáme do vymazané, vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme zvolna v troubě (150°C).
Po upečení vyklopíme a jakmile je to možné, tak nakrájíme na co nejtenčí plátky (doporučuji nůž s pilkou) a sušíme v teplé troubě (50-60°C) až jsou křupavé. Doporučuji sušit klidně na dvakrát – nechat vychladnout a druhý den ještě trochu vysušit do křupava. Při sušení by lupínky neměli zhnědnout, spálit se.
Všechny suroviny smícháme dohromady (ořechy necháme vcelku, bílky nešleháme). Dáme do vymazané, vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme zvolna v troubě (150°C).
Po upečení vyklopíme a jakmile je to možné, tak nakrájíme na co nejtenčí plátky (doporučuji nůž s pilkou) a sušíme v teplé troubě (50-60°C) až jsou křupavé. Doporučuji sušit klidně na dvakrát – nechat vychladnout a druhý den ještě trochu vysušit do křupava. Při sušení by lupínky neměli zhnědnout, spálit se.
Výborná chuťovka, vydrží dlouho křupavá.
