Mandlové křupavé lupínky

10 dkg hladké mouky, 4 bílky, 10 dkg cukru moučky, 20 dkg ořechů (neloupané, celé – vyzkoušeno s mandlemi či vlašskými ořechy), špetka soli.
Všechny suroviny smícháme dohromady (ořechy necháme vcelku, bílky nešleháme). Dáme do vymazané, vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme zvolna v troubě (150°C).
Po upečení vyklopíme a jakmile je to možné, tak nakrájíme na co nejtenčí plátky (doporučuji nůž s pilkou) a sušíme v teplé troubě (50-60°C) až jsou křupavé. Doporučuji sušit klidně na dvakrát – nechat vychladnout a druhý den ještě trochu vysušit do křupava. Při sušení by lupínky neměli zhnědnout, spálit se.
Výborná chuťovka, vydrží dlouho křupavá.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.